Als je echt geen zin hebt om te sporten, 8 tips zodat je wel gaat!
arrow_drop_up arrow_drop_down

Als je echt geen zin hebt om te trainen, 8 tips! Zodat je wel gaat!

Misschien denk je wel eens, ja ja Paula heeft ALTIJD zin en de motivatie om te trainen..

Nou ik help je bijdeze graag uit de droom…It ins’t! Was het maar zo’n feestje!! Want ik denk vaak genoeg, oh ik moet mij omkleden, geen zin in!

Ik zit zo lekker op de bank, laat mij even lekker nis doen, morgen is er weer een dag..Ja toch, niet dannn (op z’n Annie’s uitgesproken).

Maar ik heb weleen aantal trucjes ontwikkeld waardoor ik eigenlijk altijd wel ga wanneer het op mijn schema staat. Die wil ik graag met je delen zodat die jou ook kunnen helpen! Jij naar de gym….ik blij!

Tip 1: Deel met anderen wat je plannen zijn

Ochtends bespreek ik met mijn man frank altijd de dag door, en dus wanneer ik nar de sportschool ga. Ook deel ik het vaak op social media. Voor mij is dit een eerste stok achter de deur om wel te gaan, omdat andere mensen het ook verwachten.

Tip 2: Leg je kleding en je spullen alvast klaar

Als ik voor mezelf spreek kan ik ertegen op zien om een keuze te moeten maken uit kleding wat ik aantrek (super suf!!! I know).

Maar dan sta ik voor die kast te dartelen en kan ik maar geen keuze maken. ik vind het heerlijk om de kleding al klaar te hebben liggen. Want wanneer ik dat aan het klaarleggen ben, ben ik al mentaal bezig met de training. Legday? Dan geen doorschijnende broek, rugdag, straps klaarleggen etc.

Tip 3: Je mag trainen, je moet helemaal niets!

Ik heb een periode gehad dat ik van mezelf moest trainen, no matter what, misschien herken jedit wel! Maar ik merkte dat ik de lol in het trainen uit het oog was verloren en hard voor mezelf was geworden. Toen ben ik bewust twee weken niet gegaan, want ik wilde weer die kriebel voelen! En toen heb ik besloten dat wanneer het woord moeten in me op kwam ik daar eerst ‘ik mag’ van – moest – maken. En dan voelt het ineens heel anders..ow ja, ik mag trainen, niets moet! Voelt zo lekker!

Tip 4: Doe juist het tegenovergestelde als je heel moe bent!

Dit is misschien wel de beste tip die ik heb. Je herkent het vast wel (en zo niet bless YOEHOEEE!!) Je komt thuis van werken, eten, ploft op de bank en je spreekt met jezelf af; als het 20.00uur is ga ik zin maken, opstaan en naar de sportschool. Hoppa, nada, om 20.30uur zit je nog steeds op de bank.

Bewegen is energie (yes read it twice, wat is energie = bewegen en visa versa).

Ik voel me futloos en ik heb geen geen puf of energie om naar de sportschool te gaan. Op dat moment hoef ik niet naar de gym gelijk maar ik moet wel altijd van mezelf eerst bewegen, en energie voelen. Dus serieus, ik moet er een keer een filmpje van maken. Ik zet een nummer op met een goede beat en ga dansen! En dan niet een stapje van links en naar recht, nee voluit meezingen en dansen! Op dat moment hoef ik nog steeds niet van mezelf naar de sportschool maar reken maar dat er zoveel energie in je lichaam komt dat die drempel ineens heel klein is om te gaan. Dit is echt mijn ding wat zo goed werkt!! Echt try it! Maak het klein, eerst je meest up-tempo happy muziek aan, dan hoor je de beat, billen van de bank, dansen, lach, zing, en dan kijken of je nog steeds zo moe bent.

Tip 5: Denk aan je grotere doel, jouw plan

Denk aan het grotere plaatje, jouw toekomst. Ze zeggen niet voor niets, het hoeft allemaal niet perfect maar de consistentie is wat succes maakt. Dus al ben je niet in topvorm, voel je je niet 100%, wel weer gaan draagt bij aan je grotere plaatje, aan jouw doel.

Tip 6: Altijd meer energie na de training dan ervoor!

De keuze is simpel, wil je voor dat volle voldane gevoel gaan, of voor het luie Netflix gevoel. En dat laatste kan ook heel fijn zijn, maar waar wordt jij nou echt heel blij van. Hoe wil jij avonds in je bed liggen, hoe wil je je morgen voelen, hoe wil jij je over een maand en een jaar voelen? En dat met de wetenschap dat je na een goede training altijd meer energie hebt dan ervoor, het is echt zo!

Tip 7: Train samen

Velen vinden samen trainen fijner dan alleen vanwege de stok achter de deur en gezelligheid.
Maar besluit altijd dat je je niet afhankelijk opstelt van de ander. Dus heel leuk dat we samen trainen, maar weet dat ik zonder jou ook naar de sportschool ga. Met die instelling heb je geen twijfel als een ander een keer afzegt.

Tip 8: Het een doel & meten is weten

Het een duidelijk doel, en met duidelijk bedoel ik SMART. Over 12 weken wil ik 5 kilo meer kunnen squatten, zoveel herhalingen en 4 kilo lichter zijn. Dan heb je een datum en het doel is heel meetbaar. Op deze manier is het leuker om te trainen omdat je weet dat die training die op de planning staat, ja die waar jij geen zin in hebt, wel bijdraagt aan dat doel! En hou je progressie bij, dat geeft mega motivatie als je goed op weg bent naar dat doel.

En weet je…uiteindelijk is Just Do It the KEY!

Heel veel succes, enne stuur mij even een berichtje op welke manier dan ook als je dansend en zingend in de woonkamer jouw manier is geweest dat je wel in die GYM staat! Whoop whoop, ik ben mega TROTS op je!!!

Veel liefs, Paula DB.

Reactie plaatsen

Ik wil graag meer informatie over coaching!

Wij gebruiken Cookies