Carnaval, feest en met deze tips beperk je de schade!!!!!!
arrow_drop_up arrow_drop_down

Carnaval!! Zo beperk je de schade……HIK!

Carnaval!!!!!! Here we come!

Dit weekend staat Carnaval weer op de planning! Whoehoe! Ik moet zeggen dat ik als Friezin er niet mee ben opgegroeid, en pas drie jaar geleden voor het eerste Carnaval heb gevierd met een vriend. En goed ook…ik ben er drie dagen echt ziek van geweest maar wat was het leuk!!!!!! Gezelligheid, veel drinken, niet weten hoe ik thuis ben gekomen, mee gezongen op nummers die ik niet kende en dus la-la-laaaaaa mijn beste versie was. Oeh, ik zie dat ik niet heel intelligent uit mijn ogen heek hier, haha dat was ook niet zo (smileys met twee traantjes).

Maar hoe kan je toch volop Carnaval vieren maar de schade een beetje beperken?

Hierbij mijn beste tips!

  1. Ga niet! Okay, joke! 
  2. Begin s’ochtends met een eiwitrijk ontbijt, veel eitjes, zalm en verse sinaasappelsap om de vitamine C goed op peil te houden. Drink hierbij een liter water, dit is veel maar scheelt enorm voor de kater morgen. 
  3. Probeer begin van de middag ook nog wat eiwitten binnen te krijgen en complexe koolhydraten, dit geeft niet alleen een verzadigend gevoel, in de middag en avond ga je er niets meer van binnen krijgen en je lichaam heeft het heel hard nodig om te herstellen van de alcohol (-: Dit kan zijn een al gebakken omelet met spinazie of een paar pannenkoeken. 
  4. Wissel een glas alcohol af met een glas water, of bestel het beide tegelijk. Met twee glazen in je handen staan kan prima tijdens de carnaval. Eerst het glas water leegdrinken en dan het glas alcohol! Alcohol dehydrateert waardoor de gifstoffen niet goed door je lever afgebroken kunnen worden, water helpt erbij dat alle functies in je lichaam goed blijven werken, zo ook de lever functie.
  5. Spreek met jezelf af dat je lekker gaat genieten, maar dat je een dag na de Carnaval gaat sporten in de ochtend. Dit is even bits, maar hierdoor is het wel makkelijker de draad van het gewone leven op te pakken. 
  6. Eet veel fruit of drink verse sapjes (en dan niet alleen van die verse hop sapjes (-:). Na de carnaval heerst er elk jaar weer een griep-golf, zorg dat jij er niet door gegrepen wordt!
  7. En het belangrijkste, geniet, dans, lach, feest en beest….uiteindelijk is bewegen en lachen ook heel gezond!

Mijn Sunshines coach ik ook op “events” zoals Carnaval. Maar ook wat slimme en handige keuzes zijn op verjaardagen, feestjes, weekendjes weg, vakanties etc. Hoe zorg je er nou voor dat je wel kan blijven leven, maar dat zulke events je doel niet in de weg hoeven staan en jij vooral na de events mega trots op jezelf bent in plaats van je onwijs schuldig voelt.

Ook jou wil ik leren hoe je een fijn lichaam kan hebben en rust ervaart als er dingen anders zijn dan een reguliere dag. En uiteraard ga ik ook erg in op voor jou reguliere dagen. Hoe plan je die in qua voeding en training. Wat werkt in jou situatie en hoe kan je nog wel blijven genieten van je stukje chocolade! Nieuwsgierig? Kijk HIER voor meer informatie op mijn Sunshine coachingspagina hoe ik te werk ga!

Veel plezier!!!!!!!

Liefs, Paula

Reactie plaatsen

Ik wil graag meer informatie over coaching!

Wij gebruiken Cookies