Wat te doen als je geen progressie meer boekt op de weegschaal?
arrow_drop_up arrow_drop_down

Wat te doen als je geen progressie meer boekt op de weegschaal?

Dit is het MEEST frustrerend wat er maar bestaat. Nee niet, het allermeest frustrerende is als je voor de spiegel staat en je bent niet happy met jezelf.

Dus je bent er vol gas tegenaan gegaan om dat spiegelbeeld te veranderen. Je bent gaan trainen en op je voeding gaan letten en dan komt het volgende frustrerende moment………..je boekt geen progressie meer.

Niet op je centimeters, niet op kracht, niet op gewicht, niet op het spiegelbeeld, niet op je energieniveau. Noppes, nada!

Een paar tranen en frustratiemomenten verder en je komt dit blog tegen. Welkom, ik ga je helpen.

Er zijn een aantal redenen die we serieus onder de loep gaan nemen, let’s start..en uhmmmm het belangrijkste, we gaan eerlijk zijn. Vooral jij naar jezelf toe.

        1. Je onderschat je daadwerkelijke calorie-inname

Simpel, afvallen doe je door enerzijds minder calorieën binnen te krijgen dan je energiebalans of meer te verbruiken dan je energiebalans. Een kind kan de was doen zou je zeggen…helaas pindakaas, juist in die kleine dingen als pindakaas zit het ‘m.

Even een lepel pindakaas (250 kcal!!!!), even een cappuccino, even proeven hoe het eten smaakt tijdens het koken, even….een kauwgompje…

Of je bent super goed alles aan het bijhouden in de app, maar je voert niet de juiste producten in qua merk en/of hoeveelheid. De crusli van de AH scheelt met de crusli van de Plus op 100 gram zo’n 75 kcal….tel uit je winst, of niet in dit geval!

Of je bent hetweekend super goed bezig, en in het weekend denk je, ach…dat ene wijntje, maakt dat nou echt uit?

     2. Je overschat je daadwerkelijke energieverbruik

Vroeger liep je nog wel eens een blokje om met je vriendin, dit doe je nu niet meer. Vroeger trainde je zwaarder en pakte je de fiets in plaats van de auto. Het zit hem soms in voor je gevoel kleine dingen maar die hebben wel enorme impact op je energieverbruik.

Ik loop nu weer op een dag 10.000 stappen, ik moet daar serieus de deur voor uit een dik uur om die te halen. Een heel uur!

   3.  Je boekt wel progressie maar je houdt het niet bij!

Er is meer dan een weegschaal alleen! Het kan goed zijn dat je op de weegschaal geen progressie boekt maar op andere onderdelen wel maar je houdt het niet allemaal bij. Mijn grootste tip is, focus je niet alleen op gewicht maar ook op je krachtniveau/ volumeniveau wat je aankan in de sportschool, je slaap, je energie, je centimeters, je spiegelbeeld (door middel van foto’s), je vetpercentage en stressniveau.

Over een jaar gezien kan je op hetzelfde gewicht blijven maar behoorlijk in vetpercentage zakken en spiermassa opbouwen.

Conclusie:

Om je vetmassa te verlagen heb je maar een ding nodig (mits je geen schildklierproblemen of andere medische klachten hebt) en dat is een calorietekort creëren.

Veel vrouwen willen het liefst gisteren hun doel bereikt hebben dan morgen. Op een gezonde manier afvallen waardoor je het resultaat makkelijker kan vasthouden heeft tijd nodig. Pak die tijd en geniet van het proces.

Dit klinkt misschien strange, maar hoe kan je van het eindresultaat blij worden als de weg ernaartoe een grote struggle was? Dit hoeft namelijk niet zo te zijn. Natuurlijk heeft iedereen wel eens een dip, maar afvallenhoeft zeker geen honger lijden te betekenen of productrestricties.

Voor NU:

Ga na waar het bij jou in kan zitten, wees heel eerlijk naar jezelf toe. Je bent wie je bent als niemand bij je is. Wat doe je in die tijd? Dat geeft vaak al een hele heldere kijk op dingen.

Mocht je er niet uitkomen, of graag hulp willen bij jou journey waardoor je wel zichtbaar progressie boekt en plateaus worden voorkomen? Laat mij je helpen met een duidelijk plan, wekelijkse feedbacks en coaching op voeding, training en mindset. Wij hebben een gezamelijke missie, en dat is jou weer laten stralen wanneer jij jezelf in de spiegel aankijkt. Niet alleen door wat je ziet, maar ook hoe energiek en krachtig je jezelf voelt!

Hoe kom je met mij in contact? Je kan mij een berichtje sturen via Facebook of Instagram! Of je kan op de onderstaande foto te klikken dan krijg je al meer informatie hoe ik te werk ga. Voelt dit goed, vul het contactformulier in! Binnen 48uur neem ik telefonisch contact op en bespreken we al je wensen en doelen en ga ik je uitleggen hoe ik je naar je doel ga begeleiden.

Ik kijk er naar uit je te spreken!!!

Liefs,

Paula

Reactie plaatsen

Ik wil graag meer informatie over coaching!

Wij gebruiken Cookies