Niet aankomen tijdens je vakantie, 10 tips!
arrow_drop_up arrow_drop_down

Niet aankomen tijdens je vakantie, 10 tips!

Hello Sunshines!

Heerlijk op vakantie! Maar help, hoe kom ik deze gezond door en kan ik blijven letten op mijn voeding!

Ok, got it….stress! Jij ligt over een week of twee lekker met je billen op het strand of staat in de hoge bergtoppen op de latten maar ondertussen denk je alleen maar aan…ow help! Hoe doe ik dat met mijn voeding?? Want ik ben net zo goed bezig.

No Stress!

Ik ga je hierbij helpen. Maar eerst een algemeen verhaaltje. Omdat jij er überhaupt er al over na denkt dat je tijdens je vakantie op je voeding wil letten doe ik even de aanname dat je er in je ‘normale’ leven al behoorlijk mee bezig bent. En dan is mijn grootste advies, geef je lichaam ook vakantie.

Gun jezelf die week dat je even niet zo met je voeding bezig bent, wetende dat je erna full force de draad weer oppakt. Een vier a vijf weken op jaar basis gaan echt niet het verschil maken op het eindresultaat. Zie het als een spaarrekening die je hebt gecreëerd waardoor je van je spaargeld op vakantie mag, lekker genieten van eten en vooral ontspannen.

Ja maar Paul, dat was niet mijn vraag. Ok sure, hierbij een paar tips waardoor je zonder veel schade de vakantie doorkomt.

Tip 1. Je bereid je vakantie voor

Je pakt je kleding, weet hoe laat je op Schiphol aanwezig moet zijn of welke autoroute je neemt. Plak daar voor het gemak ook een research ‘waar kan ik goede voeding halen in de buurt’ aan vast. Waar zitten de supermarkten, wat hebben ze niet en kan ik meenemen vanuit huis etc.

Sowieso zou ik eiwitpoeder en eiwitrepen in je tas stoppen, zo kom je iig aan een makkelijke portie eiwitten op een dag en het is lekker makkelijk (-: Oeh, een aantal avocado’s voor de vetten gaan ook altijd mee en makkelijk voor de snack.

Tip 2. Koken

Kook zoveel mogelijk op vakantie, dan heb je de keuze wat je maakt. En is dit echt niet mogelijk en ga je veelal uiteten dan;

Tip 3. Eet gezond in restaurants

Vraag om meer groente en extra salade zonder dressing. Vraag of ze het hoofdgerecht als voorgerecht portie kunnen maken. Lees dit blog hoe je slim uiteten kan gaan en je netjes binnen je macro’s blijft: Lees dit blog!

Tip 4. Minibar

Heb je een minibar op de kamer, haal die leeg! Vaak zijn die producten niet heel bevorderlijk voor je gezonde levensstijl tijdens de vakantie omdat je al meer andere producten eet als thuis. Anderzijds kan je deze goed gebruiken om wat yoghurtjes, fruit etc. langer houdbaar te houden.

Tip 5. Supplementen

Neem je gebruikelijke supplementen mee op vakantie. Supplementen mogen ook gewoon mee het vliegtuig in. Wel adviseer ik om maar een paar pillen voor reis in je handbagage te stoppen en de rest in je ruimbagage koffer. Klik op de foto rechts voor korting bij MyProtein!

Tip 6. Reisblender

Neem een reisblender mee, die kan je kopen bij de blokker. Haal wat fruit en kwark en blenderen maar! Heerlijk als lunch of tussendoor!

Tip 7. Buffetten

Ook bij buffetten is er winst te behalen! Ga sochtends voor de kipfilet, saladebar, eieren en de magere producten. Zo spaar je je calorieën voor de avond en heb je je eiwitten al gedeeltelijk binnen en zit je lekker vol voorlopig! Vermijd stokbrood, croissants en zoete producten zoveel mogelijk. Op vakantie blijft de theorie simpel, zolang je binnen je kcal verbruik blijft is er niets aan de hand.

Vul savonds tijdens het buffet eerst je bord met producten die weinig calorieën bevatten zoals salade, kip, rosfief, biefstuk. Reken maar dat een groot bord jou al het gevoel geeft dat je veel hebt gegeten omdat het volume groot is, terwijl het aantal calorieën wel meevallen. Wacht tussen de eerste en de tweede ronde 10 minuten en ga dan pas voor de lekkere dingen. Waarschijnlijk heb je al een redelijk verzadigd gevoel en pak je niet meer zoveel.

Tip 8. Alcohol

Vakantie en alcohol gaan vaak redelijk hand in hand samen. Geniet ook lekker van dat goede glas wijn, maar weet dat juist de alcohol behoorlijk aantikt in je calorie verbruik. Probeer gewoon bewust langer met je glas te doen en geniet van wat je wel is, een of twee glazen alcohol, dan gelijk 10 glazen. Eigenlijk geldt dit ook voor frisdranken.

Blijf de gehele vakantie veel water drinken! Met wintersport verlies je veel vocht door het zweten, in de zomervakantie komt dit door de zon. Probeer sochtends al een liter water binnen te hebben. Leuke challange voor jezelf!!

Tip 9. Wees bewust

Je bent er al mee bezig wat je gaat eten en bedenk bij alles wat je eet. Ik ga ervan genieten en ik ga goed luisteren naar mijn lichaam als het vol is. Eet voor je gevoel heel langzaam, zeker op vakantie heb je daar de tijd voor. Pak het moment, geniet volop. Op deze manier, omdat je er bewust mee bezig bent, kan je veel makkelijker de signalen oppikken dat je lichaam genoeg heeft.

Tip 10. Je gebruikelijke gezonde eetpatroon

Overall tip, blijf zoveel mogelijk bij je eetpatroon die je thuis ook hebt, dit geeft je houvast en structuur.

En de allerbelangrijkste tip! GENIET!!!!

Hele fijne vakantie! Wil je na je vakantie in shape komen, weer stralen in de spiegel omdat je zo blij bent met wat je ziet en hoe energiek je je voelt? Stuur mij een e-mail naar info@pauladenblanken.com en ik neem binnen 24uur contact met je op om te bespreken op welke manier ik je kan begeleiden naar je droomlichaam.

Veel liefs, Paula

Reactie plaatsen

Ik wil graag meer informatie over coaching!

Wij gebruiken Cookies