Waarom ik de TONY’s Guide ben gaan schrijven
arrow_drop_up arrow_drop_down

Waarom ik de TONY’s Guide ben gaan schrijven

Once upot a time there was a woman die buiten haar baan alleen maar lui op de bank zat, te piekeren, Netflix haar grootste vriend was, haarzelf niets waard vond, leunde op alleen maar op andere meningen want dat was lekker veilig. Geen idee waar ze voor stond en waar ze naar toe wilde. Wellicht iets wat gefrustreerd, het leven leefde haar in plaats van andersom.

Dit is nu vijf jaar geleden.

Mijn relatie van 7 jaar raakte uit, zak en as, er hing een hypotheekschuld van 70.000euro boven mijn hoofd, ik leefde in uiterlijk vertoon en wist niet op welke vrienden ik kon bouwen. Iets met hoopje ellende als ik er nu op terug kijk.

Op weer een dag zonder doel liep ik in m’n kloffie door de supermarkt en ja, geloof het of niet, om een TONY’s te scoren, en zag per toeval in dezelfde supermarkt bij de tijdschriften een prachtige vrouw op de Woman’s Health staan met een brede glimlach, super energiek en een sterke uitstraling. Alsof haar wereld aan haar voeten lag, en zij alle beslissingen zelf nam, zij in charge is en nobody elso. Zij moet haast wel super gelukkig zijn met haarzelf en haar leven, anders heb je niet zo’n sprankel in je ogen.

Ow en holimacaroni met een prachtig lichaam. Niet eerlijk dacht ik nog, mijn putten in mijn platte billen zie je zelfs door een spijkerbroek heen, zij heeft één grote bolling……haar mooie bil. Ik heb denk ik 10 minuten naar die foto gestaart, in de supermarkt en toen wist ik het. Ik wil mij weer ENERGIEK en FIT voelen!! Mijn leven zelf inrichten, wel van die bank afkomen, ook als ik er geen zin in heb, wel goed eten, wel simpelweg leuk en vrolijk zijn, wel lekker in mijn kleding passen in plaats van die rand die boven de broek uitpuilt.

Een paar maanden later begonnen mensen het op te vallen, Paul wat zie je er stralend, fitter en energieker uit (-: Na een paar maanden al!

Anyway, dit is de periode geweest dat dat mijn obsessie voor een FIT-lichaam begon maar ook mijn struggle met de Tony’s en lekkere eten, want ik denk dat ik in mijn eentje het merk net zoveel omzet had bezorgd dan al mijn mede-Tony’s’s fans bij elkaar. Ik kon er niet vanaf blijven, ik hou van ze, ik ruik en proef ze als ik een week geen Tony’s heb gegeten, ik kan er niets aan doen.

Maar ow wat voelde ik mij schuldig elke keer weer na een stuk chocola, niet te doen. Alsof ik het liefst een week wilde vertoeven in een bunker ver weg.

Dit moest ook anders kunnen want alleen maar uit bakjes kip en broccoli eten is niet menselijk, en al helemaal niet vrouwelijk haha.

Tijdens mijn werk en in de avonduurtjes was ik meer aan het uitzoeken hoe ik echt Fit kan worden in combinatie met mijn liefde voor Tony’s. Hoe werkt dat????! Hiervoor heb ik meer studie-uren besteed dan dat ik thuis op de bank heb gezeten te niets doen.

Beetje bij beetje, met vallen en opstaan, ben ik dat jaar 6 kilo aangekomen in spiermassa en behoorlijk gedaald in vetpercentage omdat ik het ging begrijpen hoe het allemaal werkte.

Superleuk die fitgirls op Instagram met weer stapels bakjes eten, niet voor mij, ik weigerde het gewoon.

Maar ondanks dat ik veranderde qua lichaam kwam ik mezelf nog elke dag tegen met negatieve gedachtes en gevoelens. Ik wilde ook die bijbehorende glimlach op mijn gezicht wat bij een mooier lichaam hoort.

Ook daar ben ik veel over gaan lezen en simpelweg gaan testen. Wat gebeurt er al ik mij minder aantrek wat een ander zegt? Hoe voelt mijn buik aan, vanbinnen? Druk, rustig, overstuur? Gevoel is inmiddels mijn kompas geworden en als mijn buik maar rustig is dan is het goed. Acteren wat goed voor je is op langere termijn geeft zoveel voldoening! Maar ook het kunnen anticiperen op momenten dat het even wat minder gaat geeft rust.

Zelf de lijnen uitzetten, I freaking love it.

En dan kom je op een punt dat veel vrouwen vragen hoe ik dat doe, het Fit zijn, drie marathons in een jaar lopen, veel krachttraining ernaast, een slank figuur al zeg ik het zelf maar wel aan de reep chocolade hangen……..jeps..een hele reep in de week gaat er zeker wel in.

Ik merkte dat ik het geweldig vind om andere vrouwen hierbij te helpen. Ze laten zien dat het kan, ook voor jou. Het geeft je zoveel rust, zelfvertrouwen, happiness en geluk. Echt Fit en Energiek zijn geeft je zoveel meer, en niet alleen jezelf maar ook de mensen waar je van houdt. Je hebt simpelweg meer om te geven.

En dat geven doe ik maar al te graag.

Veel liefs,

Paula

 

P.s. En misschien wel het belangrijkste, genieten van een reep chocolade, uiteten, dat lekkere wijntje zonder schuldgevoel….dat is pas echt genieten. Het leven is bedoeld om te genieten!

Reactie plaatsen

Ik wil graag meer informatie over coaching!

Wij gebruiken Cookies